............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Narozeninový dort

30. srpna 2007 v 16:40 |  Dorty




Narozeninový dort

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS: bábovka, jakou máte rádi :o).
MLÉČNÝ MARCIPÁN: 200 g cukr moučka,
200 g sušeného mléka,
30 g másla,
1 lžíce medu,
voda dle potřeby.
DÁLE potravinářské barvy,
čokoládová poleva,
oblíbený krém na ozdobení,
ozdobné sypáníčko, lentilky apod.

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravíme si těsto na bábovku, dle libosti obarvíme, nalijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu nebo zapékací misky vhodné velikosti a upečeme. Smícháme uvedené suroviny na marcipán a vypracujeme hladké těsto. Pokud se stále drolí, přidáváme po troškách vodu, dokud se nespojí, mělo by však zůstat co nejtužší. Nedávám ho před modelováním do lednice, protože hodně ztuhne a pak je třeba hodně síly k promačkání. Potom si části obarvíme potravinářskými barvičkami podle toho, co budeme tvořit (vždy barvu rozdělám v minimnožství vody a pak zapracuju do těsta - stačí opravdu jen pár zrníček barvy) a uložíme do igelitového sáčku, aby nám nevyschlo.Tvary se z těsta mohou vykrajovat, nebo vymačkávat z formiček nebo modelovat dle vlastní fantazie. Pozor!!! V teple tvary tvrdnou, v chladu zůstávají vláčné. Upečený korpus vyklopíme, polijeme čokoládovou polevou, můžeme ozdobit oblíbeným máslovým nebo jiným krémem, sypáním a podle fantazie marcipánem :o).
Na řezu :o)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama