............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Ořechovka likér

27. srpna 2007 v 20:06 |  nápoje
Ingredience:
25 zelených ořechů,
4 hřebíčky,
kůru ze dvou pomerančů (důkladně omytých octem),
kousek skořice,
0.75 litru cukrového sirupu (vyrobí se svařením 50 dkg cukru a 4 dcl vody),
0.75 litru konzumního lihu,
0.25 litru vody
Příprava:
Ořechy omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do láhve se širokým hrdlem (od okurek). Přidáme hřebíček, skořici, pomerančovou kůru, líh a převařenou vychladlou vodu. Láhev uzavřeme korkem a postavíme na slunečné místo a necháme ho 2 - 3 týdny stát. Pak přecedíme a přidáme vychladlý cukrový sirup.
Likér je možno konzumovat ihned a chutná výborně. Nemusíme čekat až na žaludeční potíže, při nichž se velmi dobře osvědčil.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama