............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

OTICKÉ ŠPAGETY

27. srpna 2007 v 18:15 |  různé rychlé pokrmy
Ingredience:
300 g špaget,
sůl,
50 g prorostlé slaniny,
2 jar­ní cibulky,
3 lžíce marsaly,
2 lžíce octa balza­mico,
50 ml zeleninového vývaru (instantní),
1 lžíce rajského protlaku,
pepř,
1 stroužek čes­neku,
1 lžíce olivového oleje,
40 g parmazánu
Příprava:
1. Špagety uvaříme v osolené vodě podle ná­vodu na obalu. Slaninu nakrájíme na nudlič­ky, dokřupava opečeme a vyndáme z tuku. Cibulku oloupeme, očistíme, odřízneme část zelené natě a zbytek nasekáme.
2. Cibulky zesklovatíme v tuku ze slaniny, při­dáme marsalu, ocet, vývar a rajský protlak a necháme 5 minut povařit. Vložíme slaninu a okořeníme solí a pepřem.
3. Špagety scedíme a promícháme s olejem a prolisovaným česnekem. Připravíme omáč­ku, pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou cibulovou natí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama