............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Ožralé kuře na plechovce

30. srpna 2007 v 19:00 |  drůbež
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience:
1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5l

Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce červené chilli omáčky
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Vezmeme celé kuřátko omejeme a osolíme.

Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás :)

Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den :))))))))))

Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :) Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.

Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme a papáme :))) Je to opravdu super mňamka :)))



***
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží :)

***
recept převzat z Labužníka :o)
- připravíme si omáčku
- kuře vložíme do pelechu :)
- zalejeme ho omáčkou a pořádně ho necháme vyrochnit :)
- po marinování narazíme kuře na plechovku :)
- vložíme do trouby :)
- po upečení vyndáme
- pohled z jiné strany :)
- porcujeme a nakonec sežereme :))))))))))))))))))))))))))))))
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama