............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Pečené masíčko (v.krkovice nebo kuřecí stehna)

31. srpna 2007 v 19:21 |  vepřové maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Asi 1300g masa,2větší cibule,1větší jablko,mletý kmín,mletý pepř,olej na plech NA ZALITÍ:300ml horké vody (hrnek a půl),100ml šlehačky,půl rovné lžičky grilovacího koření,1rovná lžička sole,2rovné lžičky krémžské hořčice,1lžička sójové omáčky a 2velké stroužky česneku prolisované.Vše smícháme.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na dno plechu nalijeme olej (pokrýt dno),zasypat na kostičky pokrájenou cibulí a oloupaným nahrubo nastrouhaným jablkem.Potom poklademe pokrájeným masem (nejlépe naklepaným) a maso opepříme a pokmínujeme.Polijeme připravenou zálivkou,přiklopíme alobalem a dáme péci (u plynové trouby na tříčtvrteční výkon) 1hodinu.Po hodině pečení odkryjeme alobal a pečeme ještě asi 20minut (jak kdo má rád).V případě potřeby během dopékání podlijeme nebo přichutíme (kdo má raději silnou chuť).
Pokrájíme masíčko (v mém případě v.panenka).Doporučuji raději v. krkovici,kuřecí stena...
Na olej dáme pokrájenou cibuly
Na cibuly oloupané a nahrubo pokrájené jablíčko
Potom rozložíme masíčko,které opepříme a okmínujeme
Zalijeme hotovou zálivkou
A přiklopíme alobalem
Po hodině pečení sundáme alobal a dáme znova péci
Máme upečeno.Kdo má raději více upečené tak nechá déle v troubě.Cibuly je možné propasírovat.Zahušťovat nemusíme.
Podáváme s čím kdo má rád,hodí se úplně ke všemu,ale k houskovému knedlíku bych dala i špenát.
Zdroj:http://pavlinice.napady.net/
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama