............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Peřinkové krupicové noky

23. srpna 2007 v 20:58 | niky |  polévkové zavářky
Ingredience: vejce, hrubá krupice, špetka soli
Postup přípravy: Vejce rozklepneme do hrnku, osolíme, rozšleháme vidličkou a za stálého míchání postupně přidáváme krupici, až vznikne takové tužší blátíčko. Smočíme čajovou lžičku v horké polévce, která pouze probublává a potom lžičkou ubíráme malé nočky (jako když jíte pomalu pribiňák nebo pudink) a pomalu je necháme v horké polévce skulit ze lžičky. Popřípadě jim pomůžeme, že s nimi zatřeseme. Necháme vařit, dokud se nezvětší. Doporučuji dělat noky cca na půl lžičky, jinak budou hrozně veliké. Po uvaření mají rozměr jako švestka. Můžete je vařit i v jiném hrnci, ale pro ušetření práce je vařím rovnou ve vývaru.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ajka Ajka | 28. listopadu 2008 v 15:02 | Reagovat

Dnes jsem je dělala a jsou fakt báječné!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama