............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

pikantní zapečený květák s mozzarellou, šunkou a smetanou

26. srpna 2007 v 12:16 |  zeleninová jídla
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

květák( nebo brokolice, nebo brambory ) šunka, jarní cibulka, česnek, smetana, kremžská hořčice, mozzarella, eidam, grilovací koření

POSTUP PŘÍPRAVY

na pánvi osmahneme jarní cibulku, česnek a šunku ( párek, buřtík, klobásku-alternativy ), mezitím si lehce ovaříme květák rozebraný na růžičky, můžeme klasicky ve vodě mírně osolené, nebo lépe na páře. Zapékací skleněnou misku vymažeme máslem, zasypeme strouhankou, navršíme do ní ovařený květák a posypeme osmahnutou cibulkou s česnekem a šunkou, poklademe nakrájenou mozzarellou a zasypeme nastrouhaným eidamem. Zálivku ze smetany připravíme rozmícháním kremžské hořčice s grilovacím kořením a solí ve smetaně ( ochutnáme !!! abychom nepřesolili ) zálivkou zelejeme připravený květák, přikrejeme a dáme péct do trouby ca na 30 - 40 minut...je to mňamka, nejlépe jako přílohu šťouchané brambory s pažitkou :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama