............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Pivní těsto (na štrúdlík)

25. srpna 2007 v 4:04

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg hladké mouky, půl kostky (125 g) 100% tuku, špetka soli, 15 lžic piva; oprančená strouhanka, jablka, cukr, skořice, oříšky či slunečnicová jádra, rozinky... rozšlehané vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Mouku prosijeme na vál, přidáme špetku soli. Tuk nasekáme na menší kousky a necháme změknout. Pak přidáme pivo a vše zpracujeme v těsto (podle potřeby přidáme pivo či mouku).
Pak necháme těsto cca 30 minut odpočinout pod nahřátým kastrolem.

Mezitím si očistíme a nastrouháme jablka.
Těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme na tenký plát, poklademe jablky, přidáme cukr, skořici (a další, jak je kdo zvyklý), zamotáme a dáme na plech na pečící papír.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova.

Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama