............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Plněné zapékané lilky

31. srpna 2007 v 22:29 |  mleté maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 střední lilky, 1 cibule, 20 dkg mletého vepřového masa, česnek, sůl, pepř, 1 vajíčko, ostrý kečup, 15 dkg strouhaného sýra, 1 malá konzervička nakládaných žampionů.

POSTUP PŘÍPRAVY

Lilky omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme lžící vnitřek. Vepřové maso si umeleme společně s česnekem a cibulí. Vydlabaný vnitřek lilků můžeme taktéž umlít. Vše rozmícháme v míse, přidáme lžíci ostrého kečupu, celou konzervičku žampionů, vajíčko a ochutíme solí a pepřem. Lilky uvnitř i venku potřeme olivovým olejem, vnitřky naplníme hašé a dáme se zapékací mísou do trouby. Pečeme klasicky asi na 180-200 C cca 40 - 45 min, pak zasypeme strouhaným sýrem a dáme dopéct do červena, nejlépe pod gril.
Podáváme s bramborem a salátem.
DOBROU CHUŤ:-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama