............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Podkrkonožský divoký šíp

24. srpna 2007 v 22:27 |  jiné druhy mas
Ingredience
400 g srnčího nebo daňčího masa z kýty
800 g bažantích prsíček
200 g slaniny
4 žampióny
4 bobkové listy
olej
1 lžíce sušené bylinkové směsi
sůl
mletý pepř
máslo
200 ml šlehačky
citrónová šťáva
Postup přípravy
1.Srčí nebo daňčí maso nakrájíme na díly, protkneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme odležet.
2.Bažantí prsíčka protkneme klínky žampiónů, potřeme bylinkovou směsí, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny.
3.Střídavě plátek srnčího masa a bažantích prsíček navlékneme na jehly, přitom je prokládáme bobkovým listem.
4.Pak je potřeme olejem a opékáme na grilu.
5.Upečenou jehlu podáváme podlitou jemnou smetanovou šťávou, kterou upravíme přidáním šlehačky a citrónové šťávy do zachycené šťávy po pečení.
6.Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo dušená rýže.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama