............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Polévka pro Otesánka

26. srpna 2007 v 17:39 |  polévky
Ingredience:
Polévka je grunt, říkávala Kasalova, moje a určitě i Vaše babička. S pořádným kouskem pečiva stačí i jako jediný chod.

300 g mletého masa,
500 g brambor,
malá hlávka zelí (popřípadě kysané),
1 cibule,
1 mrkev,
2 stroužky česneku,
2 kostky bujonu,
sůl,
pepř,
majoránka,
olej.
Příprava:
Na oleji orestujeme cibulku, česnek a maso. Mícháme, aby se rozdrobilo. Přidáme pokrájené zelí, okořeníme. Zalijeme bujonem, nakrájíme na kostky mrkev a brambory a uvaříme je ve vývaru. (V případě kysaného zelí doporučuji vařit brambory zvlášť ...)

Dochutíme majoránkou, samozřejmě tou legalizovanou, popřípadě dalšími bylinkami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alyssa Alyssa | Web | 26. srpna 2007 v 18:10 | Reagovat

Zvol si na mém blogu nejkrásnější ženu světa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama