............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

PRAVÉ ITALSKÉ SAVOIARDI-SKVĚLÉ NA TIRAMISU

27. srpna 2007 v 19:57 |  vánoční cukroví
Ingredience:
3 žloutky
3 bílky
100g jemného krystalového cukru
90g polohrubé mouky
špetka soli
2/3 lžíce másla
30g práškového cukru
Příprava:
V míse našlehat žloutky s 70g cukru do lehka a světla. Postupně přidat 70g mouky a sůl, zamíchat.
V jiné míse našlehat bílky do tuha a lehce vložit dovnitř žloutkovou směs.
Vymastit plech máslem a vysypat jej moukou. Těstíčko naplnit do cukrářského sáčku s hladkou plochou násadkou asi 14mm širokou. Nastříkat asi 10cm dlouhé piškoty. Nechat mezi němi dostatek místa, protože nabudou.
Smíchat práškový cukr se zbytkem krystalového a polovinou posypat neupečené piškoty. Počkat 10min., až se cukr vsákne dovnitř a opět posypat piškoty zbytkem cukru. Nechat piškoty stát o několik minut déle.
Upéct piškoty do zlatova v předehřáté troubě na 150°C. Vyjmout plech, opatrně sejmout piškoty a nechat je na mřížce vystydnout.
Skladovat piškoty ve vzduchotěsné nádobě, kde dlouho vydrží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ravi Ravi | E-mail | Web | 25. října 2011 v 1:30 | Reagovat

Pěkný....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama