............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Předkrm, příloha, nebo i lehký oběd pro milovníky česneku.

27. srpna 2007 v 16:26 |  pomazánky,chuťovky....
recept je určen pro 6 osob(y)
Ingredience:
12 velkých stroužků česneku, neloupané
300ml plnotučného mléka
1 bobkový list
2 snítky tymiánu
1 lžička mořské soli
4 našlehaná vejce
250ml neušlehané šlehačky
čerstvě pomletý pepř

6 ohnivzdorných ramekins, nebo (potculánové formičky) pudinkové formičky
Příprava:
V malém kastrolku ve vodě uvařit neoloupané stroužky česneku asi po 1 min. Slít je a opláchnout pod studenou vodou. Oloupat je a každý rozkrojit na polovinu. Vrátit je do kastrolku a přidat mléko, bobkový list a tymián. Přivéct do varu a nechat pomalinu probublávat asi 20-25min. až je česnek velice měkký.

Předehřát troubu na 160°C.

Vyjmout bobkový list a tymián (nebo přecedit). Rozmixovat mléko s česnekem v mixéru se solí. Propasírovat do misky a přidat vejce šlehačku a pepř. Máte mít asi 750ml směsi. Ochutnat a popřípadě dochutit.

Poskládat ramekins do plechu s okrajem a rozdělit do nich směs. Kolem ramekins nalít vařící vodu tak asi do poloviny stěn ramekins. Přikrýt vše alobalem, vložit do trouby a péct asi 20-25min. Custard musí být ztuhlý na okrajích ale ještě trochu jako želatina třesoucí se uprostřed.

Vyjmout ramekins poskládat je na talířky a ozdobit je snítkou tymiánu, chcete-li. Podávat teplé, nebo při pokojové teplotě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama