............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Punč z červeného vína s ovocem

29. srpna 2007 v 0:38 |  nápoje
ozpočet na 10 sklenic: smajlík4 sušené fíky,
2 jablka,
1 pomeranč,
4 lžíce sekaných mandlí,
1 tyčka skořice,
3 hřebíčky,
150 g cukru,
1,4 l červeného vína,
1/8 l rumu

Příprava:
15 minut
Vaření: 10 minut
Uvedení do varu: střední teplota
Louhování: mírná teplota
Příprava: smajlík
Fíky nakrájejte na plátky. Jablka a pomeranč omyjte, osušte a nakrájejte na čtvrtky. Z jablka vykrojte zbytky okvětí, zdravý jádřinec ponechte.
Ovoce, mandle, koření a cukr dejte do hrnce a zalité červeným vínem za stálého míchání zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vařte.
Punč přefiltrujte přes vyvařené plátýnko (plenku), vložené do cedníku. Vychladlé kousky ovoce vymačkejte tak, že cípy plátýnky stočíte a vyždímete.
Nápoj vraťte do hrnce, přilijte rum a zahřívejte, až po krajích začnou vystupovat bublinky. Dochuťte a nalijte do sklenic. Aby nepraskly, vložte do nich lžičku.
Vhodná příloha: smajlík
Všechny druhy moučníků.
Vydáte-li se na odpolední procházku v období, kdy venkovní teploty klesají hluboko pod bod mrazu, přijde vám po návratu horký punč velice vhod. Pomerančovou kůru mužete nahradit hrstí brusinek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama