............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Rychlá svíčková

31. srpna 2007 v 16:13 |  hovězí maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kus hovězího masa ( já měla špičku ze zadního ); olej; cibule; kořenová zelenina; špek; jalovec; nové koření; pepř celý; bobkový list; máslo; lžička cukru; lžíce hořčice; zeleninový bujón; hladká mouka; šlehačka; citronová šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si očistím a prošpikuju špekem. Do papiňáku dám olej a na kostičky nakrájenou cibuli, orestuju a přidám zbytek špeku na kostičky. Pak dám maso a nechám ho zatáhnout ze všech stran. Přidám koření, od každého trošku a zamíchám a pak nasypu nastrouhanou kořenovou zeleninu ( každý dá tolik kolik má rád ). Chvíli orestuju a nadrobím zel. bujón a podleju vodou. Zavřu víkem a vařím asi tak 45 - 1 hod a 15 min. Vždy zkusím propíchnout vidličkou aby bylo maso měkké. Maso vyndám na talířek.

Do hrnce si dám lžíci másla a nakrájenou cibuli na kostičky, orestuju a přidám trošku cukru a lžíci hořčice. To promíchám a naleju na to obsah papiňáku ( zeleninu se zbytkou vývaru ). Provařím, rozmixuju, propasíruju a zahustím moukou a naleju šlehačku. A je to hotovo!!!

Tento postup dělám i se svíčkovou kterou nakládám den až dva dny dopředu a zapíkám v troubě! Akorát nedávám do papiňáku, ale do velkého pekáče, jinak postup stejný, v troubě obracím. Na tuhle klasickou svíčkovou použím váleček - falešnou svíčkovou.
Tak tuhle svíčkou dělá má kamarádka..je hodně podobná té mé(peču ji) na kterou samozřejmě recept dodám co nejdříve.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 Marcos Marcos | E-mail | Web | 24. října 2011 v 20:03 | Reagovat

Info jsem vstřebal - Třídní původ? Moji předkové byli neandrtálci:-))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama