............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Slaninové brambůrky

27. srpna 2007 v 19:05 |  bramborová jídla
Ingredience:
12 středně velkých brambor (typ A),
1 KL kmínu,
175 g sýru Goudy,
pažitka nebo petrželka,
sůl,
pepř,
12 plátků anglické slaniny,
10 g másla
Příprava:
1. Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme do měkka v osolené a oknímované vodě. Po uvaření slijeme a oloupeme. Necháme vychladnout.
2. Troubu necháme nahřát na 220°C. Brambory napříč rozkrojíme, vnitřek lehce vydlabeme. Najemno nastrouháme sýr, přidáme omytou a nasekanou pažitku nebo petrželku. Lžíci nasekané pažitky odložíme na posypání. Sýrovou směsí naplníme vydlabané brambory. Obě poloviny brambor spojíme a omotáme slaninou. Konce můžeme sepnout párátkem.
3. Naplněné brambory vyrovnáme na plech a na každou položíme plátek másla. Dáme je do vyhřáté trouby a 15 minut pečeme. Hotové brambory posypeme čerstvou pažitkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama