............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

SLAVNOSTNÍ ČOO KRÉM

27. srpna 2007 v 18:21 |  náplně,krémy,polevy,zdobení....
,
vyobrazeníIngredience:
100 g čokolády na vaření
2 lžíce vařené silnější kávy,
2 lžíce moučkového cukru,
1 žloutek,
1 krabička (250 cl) šlehačky,
na ozdobu malé čo­koládičky nebo proužky tenčí běžné čokolády (i plněné).
Příprava:
Čokoládu rozlámeme na men­ší kousky do plechové nádoby, ponoříme do teplé vodní lázně (zhruba 60 stupňů teplá voda ve větší nádobě) a za stálého mí­chání dřevěnou vařečkou roz­pustíme.
Cukr a žloutek řádně rozmí­cháme se studenou kávou. Tro­chu zvýšíme teplotu vodní lázně a vše vmícháme do rozpuštěné
čokolády. Šleháme drátěnou metličkou tak dlouho, dokud krém nezhoustne. Hustý krém dáme do studené vody a za občasného míchání necháme co nejrychleji zchladit.
Když je čokoláda (krém) už chladná, ale ještě je vláčná, vmí­cháme ji do ušlehané a vychla­zené šlehačky, takto připraveným krémem naplníme nádobky, ve ktery"ch ho budeme podávat, a dáme do ledničky vychladit.
Podáváme s tabulkovou čo­koládou, zdobíme šlehačkou, můžeme posypat kupovanými čokoládovými válečky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama