............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Smažení šneci se skořicovým cukrem

27. srpna 2007 v 17:39 |  sladké pokrmy


Obrazek
300 g hladké mouky
2 špetky soli
2 lžíce moučkového cukru
75 ml oleje
300 ml vody
1 vejce
100 g skořicového cukru
olej na smažení

Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy. V kastrolu rozehřejeme šálek vody s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vsypeme mouku smíchanou se solí a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří tuhá pasta. Necháme tak 2 minuty odstát a vmícháme rozšlehané vejce a zapracujeme. Těsto musí být hladké.

Těsto přendáme na vál a tvarujeme šneky, které smažíme ve vyšší pánvi nebo kastrolu v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama