............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Špízy

31. srpna 2007 v 17:48 |  vepřové maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřové maso, koření dle chuti, olej, slanina, eidam vcelku, vejce, strouhanka, trochu mléka a hladké mouky....

POSTUP PŘÍPRAVY

-maso si nakrájíme na kousky a naložíme (nejlépe přes noc nebo i déle, min. 2 hodiny před přípravou) do směsi oleje, soli a libovolného koření - já používám na steak.....

-Slaninu nakrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvičce dozlatova (viz. foto) - na sucho, pak ji necháme vychladnout, tuk ze slaniny můžeme přilít k masu do marinády....

-pak napichujeme špízy - maso, slanina, sýr a dále co máte rádi - klobáska, paprika pod. - (nedoporučuji moc cibuli, je pak rozblemcaná a není moc dobrá)

-Připravíme si těstíčko z hl. mouky a trochou mléka, pak přidáme vejce - vše dělám odhadem na 5 špízů stačí jedno vejce...... připravené špízy v tomto těstíčku obalíme (kdyžtak polévám lžící i do nejmenších záhybů) a dále obalíme ve strouhance

- takto obalené špízy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, kdo máte friťák, tak ve friťáku.... do zlatova z každé strany (obracím na 4x - nahoře, dole i na bocích) .. dáme odkapat a podáváme, nejlepší příloha jsou opečené brambory, hranolky nebo bramb. kaše.......

Další tipy:
.... Pokud chcete k tomu cibuli, doporučuji osmažit kolečka cibule zvlášť na pánvičce...
.... Místo strouhanky můžete použít rozdrcené kukuřičné lupínky.....



JE TO STEJNĚ JEDNODUCHÉ JAKO SMAŽENÉ ŘÍZKY.-) ALE LEPŠÍ!!!!!!

Váš protějšek určitě tuto mňamku ocení:-))))))))

DOBROU CHUŤ!!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama