............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Sterilované mleté maso se zeleninou - k těstovinám, rýži i bramborům

27. srpna 2007 v 15:36 |  konzervujeme
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg mletého masa (1/2 vepřového, 1/2 hovězího), 2 kg paprik, 1 kg rajčat, 4 velké cibule, 1 pallička česneku, 2 lžíce soli, 12 dkg cukru, 1 a 1/2 dcl oleje a 1 a 1/2 dcl octa.

POSTUP PŘÍPRAVY

Papriky očistíme a spolu s rajčaty překrájíme na menší díly, stejně tak cibuli, oloupeme česnek a vše umeleme na masovém strojku, nebo v robotu. Spolu s mletým masem, solí, cukrem, olejem a octem dáme do většího hrnce a vaříme odkryté 90 min., aby se odpařila voda. Poté dáme do umytých sklenic (já dávám do 0,75), zavíčkujeme a sterilujeme na 80 C asi 20 minut.
Je to vhodné nejlépe k těstovinám, ale i rýži a bramborům. Dělám to na dovolenou, abych tam neprostála fůru času u sporáku. Stačí ohřát a je to.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama