............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Sýrový dezert

27. srpna 2007 v 18:36 |  speciality studené kuchyně
Ingredience
vyobrazení

3 plátky želatiny,
150 g kozího sýra,
400 g zakysané smeta­ny,
sůl,
pepř,
1 lžicka medu,
120 g mraženého špenátu,
1 hruška,
130 ml polosuchého bílého ví­na,
1 hřebíček,
1/2 kusu skořice,
1 šalotka,
250 ml slepičího výva­ru (z kostky),
350 ml smetany ke šlehání,
citronová šťáva,
směs zelených bylinek
Příprava:
1. Želatinu namočíme a rozpustíme. Sýr rozmixu­jeme se zakysanou smetanou. Osolíme a opepří­me. Vmícháme želatinu a med. Špenát rozmixuje­me a smícháme se čtvrtinou sýrového krému. Formu vyložíme fólií. Na dno navršíme 1/3 sýro­vého krému, na to špenátový krém a nahoře upra­víme zbylý sýrový krém. Dáme na 2 hod. chladit.
2. Oloupanou hrušku nakrájíme na plátky. Povaříme ve 100 ml vína s hřebíčkem a skořicí.
3. Svaříme 30 ml vína s posekanou šalotkou na polovinu. Přilijeme vývar a znovu svaříme. Vmícháme 250 ml smetany a necháme vychladnout. 100 ml smetany ušleháme, vmícháme s na­sekanými bylinkami do vývaru, osolíme a ochutí­me citronem.
Podáváme s hruškou a omáčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama