............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Szekély guláš

28. srpna 2007 v 18:23 |  vepřové maso
Suroviny: 600-800 g vepřového masa, 2 menší cibule, pepř, sůl, kmín, asi 2 pl hladké mouky, mletá paprika, 2 zelené papriky, asi 300 g čerstvého zelí, necelý kelímek 12% smetany.
Postup: Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, nakrájené na přiměřené kousky. Mícháme tak dlouho, až maso zbělí a pustí šťávu. Přilejeme vodu, přidáme pepř, kmín, mletou papriku a dusíme tak dlouho, až maso začne měknout. Obě papriky a zelí mezitím nakrájíme na úzké nudličky. Papriky mírně osolíme a krátce osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené zelí, celou směs smícháme s masem a necháme dovařit. Zahustíme smetanou s rozkvedlanou hladkou mouku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama