............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Tapas

27. srpna 2007 v 19:04 |  bramborová jídla
Ingredience:
680g malých nových brambůrek
5 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku na plátky nakrájeného
1/2 lžičky rozdrcených chili papriček
1/2 lžičky římského kmínu
2 lžičky mleté papriky
2 lžíce octa z bílého, nebo červeného vína
1 červená, nebo zelená paprika, semínek zbavená a nakrájená na plátky

hrubá mořská sůl na podávání /nemusí být)
Příprava:
Uvařit brambory ve slané vodě do skoro měkka. Chcete-li, můžete je oloupat, ale nemusíte. Nakrájet je na velké kusy.
Rozehřát olej na velké pánvi a osmažit brambory po všech stranách.
Mezi tím rozdrtit česnek, chili papričky a římský kmín v hmoždéři. Přimíchat papriku a ocet.
Směs s česnekem přidat k bramborám a potom přidat pokrájenou čerstvou papriku. Za stálého míchání smažit po 2 min.

Podávat teplé, nebo zchladlé. Posypat hrubou solí.
TIP: Brambory se ve Španělsku podávají jako část předkrmů/Tapas, nebo se studenými masy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama