............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Tažený štrůdl bez vajec a mléka

30. srpna 2007 v 14:57 |  moučníky

Suroviny pro přípravu jídla:

velká lžíce sádla, lžíce cukru, 1/2 lžičky soli, asi 1/4 kg hladké mouky, vše zalít 1/2 hrnkem horké vody

Postup přípravy jídla: Tažený štrůdl bez vajec a mléka

zpracovat na těsto, které se nelepí, tj, popř. přidat mouku, ale ať to není tuhé. Pak si nastrouháme hodně jablek se slupkou, mezitím těsto přemícháme. Z těsta vyválíme 2 pláty na štrůdl, tenké, velké asi jako plech. Potřeme olejem, jemně posypeme strouhankou, dáme jablka, cukr, skořici, zamotáme 2 nohavice štrůdlu, dáme na vymaštěný plech. Pečeme na 200, asi 1/2 - 3/4 hodiny, potíráme olejem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama