............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

"THAJSKÉ" KUŘECÍ ŘÍZKY

25. srpna 2007 v 1:03 |  drůbež
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí STEHENNÍ řízky - pivo (nejlépe černé, nebo alespoň ne příliš hořké) - tolik dl, kolik je řízků - med - tolik lžic, kolik je řízků - tmavá sójová omáčka - tolik lžiček, kolik je řízků - sůl - olej - pánev s vyšším okrajem, pokud není, tak radši kastrol

POSTUP PŘÍPRAVY

Řízky osolíme, rychle osmahneme na trošce oleje a zalijeme pivem, medem a omáčkou. (Dost to vypění - proto radší vyšší pánev.) Ponecháme na deset minut svému osudu (nebo po 5 minutách obrátíme). Jakmile je většina piva pryč a zbyde šťáva hustotou podobná oleji, je hotovo. Podáváme s rýží, hranolky, opečenými brambory.. Chuť trochu exotická, ale pokud Vás už běžné úpravy kuřete nudí, vyzkoušejte!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama