............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Tiramisu

27. srpna 2007 v 19:19 |  moučníky

vyobrazení
Ingredience:
200 g cukru,
4 žloutky,
40 ml likéru amaretto,
500 g sýra mascarpone (možno nahradit lučinou),
250 g cukrářských piškotů,
2 šálky silné kávy,
200 ml třešňové pálenky,
2 lžíce kakaa k poprášení
Příprava:
Cukr se žloutky utřeme do pěny - třeme nejméně 8 minut. Vmícháme polovinu likéru amaretto a potom pěnu opatrně zašleháme metlou na sníh do sýra mascarpone (nebo lučiny).
Polovinu piškotů rychle namáčíme do kávy - mají být vlhké, ale ne rozmáčené - a rovnáme do porcelánové mísy s plochým dnem. Urovnané piškoty pokapeme třešňovou pálenkou. Na piškoty dáme polovinu krému a na něj opět poklademe kávou zvlhčené piškoty.
Tentokráte piškoty pokapeme zbylým likérem amaretto. Poslední vrstvu bude tvořit krém, který uhladíme a hustě poprášíme kakaem.
Tiramisu necháme nejméně 6 hodin v chladničce, ale raději přes celou noc, aby se všechny chutě dokonale spojily.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama