............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Třípatrový dort

30. srpna 2007 v 16:49 |  Dorty
Třípatrový dort
POTŘEBNÉ PŘÍSADY


Ořechový korpus:
6vajec, 24dkg hrubé mouky, 2 prášky do pečiva, 44dkg ml. cukru, 8dkg strouhanky, 12dkg ml. ořechů, 10 lžic vřelé vody

Světlý korpus:
6vajec, 30dkg ml. cukru, 23dkg hl. mouky, 1,5 prášku do pečiva, 12 lžic vřelé vody, 1,5 vanilkového pudinku

Krém:
1l mléka, 9dkg gustinu, 2másla, rum, vanilkový cukr, ml. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

Ořechový korus:
Ušleháme žloutky s cukrem a vřelou vodou do pěny a pak postupně přidáme ostatní smíchané suroviny. Nakonec zlehčíme sněhem z 6 bílků. Dáme do vymazané a hr. moukou vysypané formy a upečeme.

Světlý korpus:
stejný postup jako u ořechového.

Na krém v troše mléka rozmícháme gustin a ten pak nalijeme do zbytku vařícího mléka (jako když vaříme klasický pudink). Necháme za občasného míchání vychladnout. Zvlášť si našleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a rumem (dle chuti, jak kdo má rád sladké) do pěny a postupně přidáváme vychladlý uvařený gustin. vše musí mít stejnou pokojovou teplotu. Hodně našleháme, aby byl krém jemný.

Teď už jen splácat dohromady :-)

Je dobré korpus před natřením krémem pocákat směsí (1:3 rum a mléko).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama