............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Tvarohové ovocné knedle

24. srpna 2007 v 0:55 |  sladké pokrmy

Ingredience

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 50 g másla, asi 170 g polohrubé mouky, ovoce

Postup

Tvaroh rozdrobíme do misky, osolíme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo a vařečkou zpracujeme na hladkou hmotu. Do ní postupně zapracováváme po částech mouku, až vznikne vláčné těsto. Pozor, množství mouky záleží na hustotě tvarohu a velikosti vejce. Ke konci můžeme těsto zpracovat rukama na pomoučeném vále. Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na špalíčky a do každého kousku zabalíme ovoce (meruňku, švestku, třešně,...). Knedlíky uvaříme v páře nebo ve vodě (7 - 8 minut). Hotové sypeme na talíři mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polejeme rozpuštěným máslem. Mák můžeme nahradit strouhaným tvarohem nebo perníkem.
Z tohoto množství jsou dvě až tři porce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama