............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Utopenci

27. srpna 2007 v 18:28 |  speciality studené kuchyně
recept je určen pro 8 osob(y)
Ingredience:
15 buřtů,
2 lžíce nastrouhané mrkve,
plnotučná nebo fran­couzská hořčice,
3-4 bobkové listy,
6-8 kuliček nového koře­ní,
hrstka (kolem 40 kuliček) celého pepře,
2 nastrouhané (či na plátky nařezané) fefe­ronky,
případně 3 lžičky kou­pených mletých feferonek ze skleničky,
4 sterilované, po­délně nakrájené okurky,
6-8 (i více) stroužků česneku na­krájeného na plátky,
ocet,
ná­lev z Deka uděleny podle ná­vodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla,
4 až 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.
Příprava:
Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 na­řízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na dru­hé straně uděláme několik krat­ších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme.

Do sklenice dáme vrstvu zele­niny, vrstvu vuřtů, cibule a koře­ní a stále pokračujeme v naklá­dání, až je sklenice plná (končí­me cibulí).
Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1-1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přdáme do nádoby k vuřtům.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama