............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Valašské kotlety

27. srpna 2007 v 22:33 |  vepřové maso

4 plátky vepřové kotlety 3-4 cm vysoké
anglická slanina
hořčice pikant a plnotučná
česnek
sůl, pepř
2 velké cibule
slanina (špek)
tuk
hladká mouka
vývar z bujónu (masox, knorrox, masový vývar)
Každou kotletu nařízneme a uděláme kapsu až ke kosti, mírně naklepeme. Vevnitř osolíme a opepříme, jednu půlku potřeme hořčicí pikant a plnotučnou a druhou česnekem, vložíme plátek anglické slaniny a sepneme špejlí. Osolíme a opepříme zevně, obalíme v hladké mouce. Opečeme dočervena na sádle. V dalším hrnci udusíme na slanině cibuli, přendáme do pekáče, na cibuli dáme opečené kotlety, zalijeme vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka. Před dopečením pečeme odkryté.
Příloha: bramborový knedlík se zelím, ale je výborná i bramborová kaše.
II. varianta
4 plátky vepřové kotlety 3-4 cm vysoké
anglická slanina
hořčice
česnek
sůl, pepř
cibule
tuk
Každou kotletu nařízneme ke kosti, mírně naklepeme. Potom vevnitř osolíme a opepříme, jednu půlku potřeme hořčicí a druhou česnekem, vložíme plátek anglické slaniny a sepneme špejlí. Osolíme a opepříme zevně. Opečeme dočervena na sádle. V dalším hrnci udusíme na slanině cibuli, zalijeme vodou, vložíme kotlety a dusíme doměkka.
Příloha: chlupaté knedlíky, které napůl zahušťujeme moukou a napůl škrobem a zelný salát z červeného zelí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama