............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Vánoční rybí polévka 1

28. srpna 2007 v 18:11 |  polévky
Suroviny: 1-2 dobře omyté rybí hlavy (bez očí), mlíčí, event. další rybí maso, 1-2 mrkve, 1 malá petržel, kousek celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, pepř (4-8 zrnek), 1 čl hladké mouky,1 čl Podravky, kousek másla.
Suroviny na houskové knedlíčky: 1 celé vejce, sůl, 1 čl másla, 1-2 pl mléka, 1-3 pl strouhanky (podle velikosti vejce), nasekaná zelená petrželka.
Postup: Do vody dáme uvařit rybí maso, všechnu možnou zeleninu a pepř. Po uvaření vývar scedíme. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou mrkev, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalejeme rybím vývarem, přidáme Podravku a necháme povařit. Uvařené rybí maso nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Na závěr zavaříme knedlíčky.
Houskové knedlíčky: Rozmícháme máslo, 1 celé vejce, trochu strouhanky, sůl a petrželku. Mléko přidáváme postupně až do potřebné hustoty knedlíčkové hmoty. V dlani uválíme malé kulaté knedlíčky, které házíme do vařící polévky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama