............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Vánoční svařené víno-silná vášeň

28. srpna 2007 v 0:55 |  nápoje

Ingredience:

  • 750 ml červeného vína
  • 450 ml vody
  • 120 g hnědého cukru
  • 150 ml pomerančového likéru (třeba Cointreau, možno nahradit třešňovicí smíchanou s čerstvou pomerančovou šťávou)
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 1 mandarinku, rozdělenou na měsíčky
  • 6 hřebíčků (zapíchněte je do kůry citronu)
  • špetku muškátového oříšku (nejlépe čerstvě strouhnutého)
  • 6 kuliček jalovce (například Kotányi)
  • 1 svitek skořice



Příprava jídla:

1. Vodu svařte s cukrem, přidejte skořici, jalovec, muškátový oříšek, citron s hřebíčky a vařte deset minut - koření za tu dobu krásně pustí chuť a vůni.

2. Přilijte víno a likér, přiveďte k varu a odstavte. Do silnostěnných skleniček dejte vždy kousek mandarinky a plátek citronu, zalijte svařenou směsí a podávejte horké.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama