............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

VAŘENÍ V JEDNOM HRNCI - Kuře na rýži

31. srpna 2007 v 1:08 |  drůbež
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rýže (ne pytlíková), kuřecí čtvrtky nebo kousky s kůží, masox nebo slepičí bujon, koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept pro jeden hrnec a prakticky bez práce, navíc DIETNÍ!!

Do vysoké nádoby (zapékací miska, vysoký pekáč...) nasypeme rýži, na ní položíme kousky kuřete s kůží. Zalijeme připraveným masoxem nebo bujonem tak, aby bylo zalité i kuře. Můžeme přidat koření dle chuti nebo jen sůl a pepř. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby. Dle zkušenosti je celé tohle jídlo hotové, až se vyvaří voda.

Pro požití se z kuřete SUNDÁ KŮŽE - není totiž opečená, kuře je takto spíše vařené. Ale je tam dobrá, aby se kuře nevysušilo a dodá celému jídlu potřebný tuk, jinak se tam nic přidávat nemusí.

Je to velice jednoduché na přípravu a chutné! Rýže je vynikající i samotná.

Lze různě upravovat kořením, kořenícími kostkami, houbovým bujonem....
Těsně před šoupnutím do trouby - zalité vývarem, bujónem, kořením...
Vyndané z trouby - rýže se vyvařila, nabyla a kuře je také hotové.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Komentáře

1 rozííík rozííík | Web | 31. srpna 2007 v 9:28 | Reagovat

NA BLOGU MÁM BLESKOVKU PLS ZAPOJTE SE!!!!♥A TAKY TAM JEE sonb

2 Mishie Mishie | Web | 31. srpna 2007 v 10:55 | Reagovat

ahojky, znova píšu...že bych chtěla spřátelit blog...páč taky ráda vařím a chci tento blog použít jako kuchařku :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama