............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Vepřová kýta po husarsku

31. srpna 2007 v 19:16 |  vepřové maso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřová kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, 1 kostka masoxu, 2 lžičky papriky sladké, hladká mouka a smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Do velkého pekáče nebo většího kastrólu, který můžeme dát do trouby dáma máslo a na něj zpěnit cibulku na kostičky, pak dáme celou kýtu prošpikovanou špekem a orestujeme jí ze všech stran, přidáme na kostičky kořenovou zeleninu ( já ji strouhám na hrubém struhadle ) a pormícháme. Přidáme papriku a promícháme, podlijeme vodou aby bylo maso ponořené a přidáme masox. Chvili nechám prohřát a dávám do vyhřáté trouby a přikreju poklicí. Maso chodím obracet a po hodině vypnu a nechám do druhého dne.
Druhý den na chcvíli zapnu troubu a nechám prohrát. Zeleninu se šťávou si naberu do hrnce a provařím, rozmixuju a propasíruju. Zahustím moukou a dám trochu smetany. Maso je celou dobu v troubě, ale při malé teplotě aby bylo teplé.
Podávám s houskovým knedlíkem a na omáčku položím masíčko. Chuťově trochu hodně vzdálená svíčkové. Já si to připravuju den dopředu aby maso bylo proleželé.
Naložené maso
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama