............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Větrníčky s krémem

27. srpna 2007 v 18:52 |  speciality studené kuchyně

vyobrazeníIngredience:
10 ks větrníčků


60 ml mléka,
60 ml vody,
50 g másla,
75 g hladké mouky,
2 vejce,
sůl

náplně:

sýrový krém
30 g másla,
125 g sýra feta,
1 PL majoránky

šunkový krém
150 g vařené šunky,
75 g smetany ke šlehání,
pepř

náplň se pstruhem
150 g uzeného filetu ze pstruha,
100 g zakysané smetany (nebo smetany ke šlehání),
1 PL sekaného kopru,
citrónová šťáva,
pepř,
sůl

1 PL = 1 polévková lžíce
Příprava:
Větrníčky:
Mléko s vodou a máslem přivedeme k varu, vmícháme mouku a větší špetku soli. Zahříváme dokud hmota nezhoustne a na dně se nevytvoří světlý povlak. Hmotu přendáme do mísy a vmícháme 1 vejce. Druhé vejce přidáme teprve až je těsto studené.
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C), plech vyložíme papírem na pečení. Těsto naplníme do zdobícího sáčku s hubičkou ve tvaru hvězdičky. Na plech nastříkáme 10 rozetek velikosti vlašského ořechu.
Ve střední části trouby pečeme 25 minut dozlatova.

Větrníčky příčně rozpůlíme a necháme vychladnout. Poté plníme zvolenou náplní.

Náplně:

sýrový krém
Měkké máslo ušleháme do krému a následně rozmixujeme s feta sýrem a majoránkou.
šunkový krém
Šunku nakrájíme na kostičky, rozmixujeme se smetanou ke šlehání a okořeníme pepřem.
náplň se pstruhem
Uzený filet ze pstruha rozmačkáme se smetanou, dochutíme koprem, citrónovou šťávou, solí a pepřem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama