............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

VIŠNĚ V ČOKOLÁDĚ

27. srpna 2007 v 15:40 |  konzervujeme
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 kg višní, 1,20 kg cukr krupice, 200 g kakaa, 2 dcl rumu, 2 vanilkové cukry

POSTUP PŘÍPRAVY

Višně umyjeme a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 hodin odležet, občas zamícháme, pak naplníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80 °C.
Používáme na různé poháry, pudinky. Prokládáme s piškoty společně s oslazenou zakysanou smetanou. Místo višní se dají použít i švestky, dáme ale jen 1 kg cukru.
vypeckované višně prosypané cukrem, já mám jen 80 dkg
pořádně promícháme
přidáme obyč. kakao - já ho dala na 80 dkg větší polovinu sáčku
smíchané vše dohromady a ted necháme uležet aspon 10 hodin
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Laura Laura | 27. srpna 2007 v 21:34 | Reagovat

to vyzeraa byt dobreee mnam:P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama