............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Významné brambory

27. srpna 2007 v 19:02 |  bramborová jídla
Ingredience:
4 velké brambory nakrájené na plátky,
asi 6 lžic mouky,
sůl a černý pepř,
hodně oleje na smažení,
2 velká vejce,
1 cibule na jemno posekaná,
2 stroužky česneku na jemno posekaného,
125 ml suchého bílého vína,
špetka šafránu v prášku (asi 0.1 g),
250 ml kuřecího vývaru,
1 bobkový list,
4 lžíce posekané petrželky,

Příprava:
Plátky brambor obalit v ochucené mouce. Na pánev nalít tak na prst oleje. Brambory obalit v našlehaných vejcích a osmažit je v oleji (nejlépe nadvakrát). Během smažení je otáčet a nakonec je přendat na papírový ubrousek, aby se osušily.
Mezi tím v nízkém kastrolu osmažit cubuli na 2 lžících oleje, přidat česnek, osmažit a nakonec přidat brambory. Dobře je do kastrolu vtěstnat. Přilít víno, ve vývaru ropustit šafrán a také ho tam nalít. Přidat petrželku, bobkový list, jemně dochutit, přikrýt a pomalinku dusit asi 20 minut.

TIP: Velice tradiční pokrm, hodící se jako skromná večeře, nebo chod před chodem z masa. Nahoru se může rozdrobit konzervovaný tuňák.
Takto připravená zelenina s vínem a vývarem, se může připravit i na příklad z cuket, avšak tato příprava již není tradiční.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama