............................................................Každou kuchařku nejvíc chválí vyjedené talíře..............................

Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem

31. srpna 2007 v 21:06 |  vepřové maso
Brambory, vepřové maso (kotleta), může být i něco jiného, šlehačka, hermelín, nebo sýr nastrouhaný, slanina nebo vysočina, kmín, paprika sladká, kril.koření, sůl, pepř, cibule.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso naklepeme, ale můžeme si ho večer před tím namočit naklepané do trochy oleje, nebude pak suché a bude jako dortík měkoučké. Vymažeme si pekáč sádlem, a nakrájíme vrstvu brambor na kolečka, posolíme, opepříme, můžeme dát i trochu grilovacího koření, nakrájíme na slabé kolečka cibuli a posypeme ji tím. Na to poklademe osolené masíčko, můžeme i opepřit, ale to záleží na každém, jak moc chce. Maso trochu vymačkáme od oleje, aby tam toho nebylo moc. Na maso se dá červená paprika, buď slanina nebo vysočina na kolečka. Na to dáme zase další vrsvu brambor, které taky posolíme, pokmínujeme a celé to zalejeme šlehačkou¨, přikrejeme a dáme péct. Brambory po vrchu potírám ještě sádlem, nebo na ně dáme na plátky máslo, aby byly pěkně opečené. Ke konci, až je maso měkké a brambůrky krásně opečené, tak na to nakrájíme hermelín, nebo nastrouhýme sýr a ještě trošku zapečeme.
Podáváme s okurkovým salátem, nebo ledovým salátem. Je to mňamka.
Vymažeme si sádlem pekáč, a dáme první vrstvu brambor.
Připravíme si na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, posypeme grilovacím kořením a na to dáme cibuli.
Takto to vypadá, pokračujeme masem.
Na brambory s cibulí dáme maso, které jsme si naložili do trošky oleje, není potom takové suché a krásně se rozsýpá. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou, můžeme dát kmín a na to dáme buď vysočinu, nebo třeba anglickou slaninu, jak kdo chce.

Dáme další vrstvu brambor, které posolíme a pokmínujeme a posypeme grilovacím kořením.
Dáme další vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme a dáme grilovací koření.
Poklademe kousky másla, když nemáme máslo potíráme vršek brambor sádle, aby byly pěkně opečený a křupavý.
Nakonec zalejeme šlehačkou. A dáme péct a přikrejeme

Když je masíčko měkké, brambory červené, zasypeme sýrem.
Když je maso měkké a brambory opečené, zasypeme sýrem. Buď strouhaným nebo dáme na plátky nakrájený hermelín.
Zasypené dáme ještě do trouby dopéct, než se sýr rozteče.
Tak a máme hotovo. Můžeme podávat s okurkovým salátem, nebo já jsem udělala dneska ledový salát, na způsob mého táty. Je výborný.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí můj blog??

Výborný
Dobrý
Ujde
Nic moc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama