1 dýně Hokaido
3-4 brambory dle velikosti
2 strední cibule
asi 6-8 stroužků čeneku (dle chuti)
sůl, pepř, olivový olej, tymián nejlépe čerrstvý
smetana na šlehání, oříšek másla, muškátový oříšek
Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na cca centimentrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým olejem.Pečeme cca 20 minut. Po 20ti minutach přidáme oloupane stroužky česneku a nakrajenou cibuli.Pečeme opět cca 20 minut. Brambory oloupeme a uvaříme klasickým způsobem. Když je vše upečene a uvařene. Přendáme do hrnce(brambory i s vodou ve ktere se vařily a vše rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby naředíme vodou nebo vývarem.Polevku zahřejeme dochutíme ( sul, pepř, vegeta, muškátový oříšek). Nakonec zjemníme smetanou a oříškem másla. Na talíři zdobíme slaninovými chipsy.
3-4 brambory dle velikosti
2 strední cibule
asi 6-8 stroužků čeneku (dle chuti)
sůl, pepř, olivový olej, tymián nejlépe čerrstvý
smetana na šlehání, oříšek másla, muškátový oříšek
Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na cca centimentrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým olejem.Pečeme cca 20 minut. Po 20ti minutach přidáme oloupane stroužky česneku a nakrajenou cibuli.Pečeme opět cca 20 minut. Brambory oloupeme a uvaříme klasickým způsobem. Když je vše upečene a uvařene. Přendáme do hrnce(brambory i s vodou ve ktere se vařily a vše rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby naředíme vodou nebo vývarem.Polevku zahřejeme dochutíme ( sul, pepř, vegeta, muškátový oříšek). Nakonec zjemníme smetanou a oříškem másla. Na talíři zdobíme slaninovými chipsy.
